Wat te doen bij ziekte?

Melden zieke werknemer

Zodra u te maken krijgt met een zieke medewerker kunt u meteen contact opnemen met ArboVisser, ook al heeft u geen contract afgesloten. Wij komen direct in actie, want hoe sneller u begint aan de oplossing, hoe groter het effect is.

Wij komen direct in actie:

  • we maken afspraken met u over de gang van zaken, zoals: …
  • we nemen zo snel mogelijk contact op met uw medewerker voor een afspraak

Afspraak met medewerker

Tijdens de afspraak van uw medewerker met ArboVisser:

  • inventariseren we de fysieke problemen en kijken naar oorzaken, arbeidsomstandigheden, veiligheid, arbeidshygiëne en ergonomie
  • vragen we goed door, zijn de klachten ook werk gerelateerd en/of zijn er problemen in de privésituatie? We willen een goed beeld krijgen van de klachten en de oorzaken.

Stappenplan naar herstel

Maar we doen meer:

  • tijdens dezelfde afspraak maken we met uw medewerker een stappenplan voor herstel. Dit plan bevat ook een prognose van het herstel en een planning met te nemen stappen.
  • na afloop van het gesprek sturen we u en de medewerker een advies met een analyse, wat belemmerende factoren voor herstel zijn en het stappenplan voor herstel en reïntegratie. Uiteraard houden wij ons aan medische geheimhouding maar kunnen we open zijn over arbeidsgerelateerde zaken. Op basis van de prognose van het herstel kunt u meteen maatregelen treffen voor verbeteringen en de voortgang van uw bedrijf.

Een zieke medewerker kan leiden tot omzetderving, u kunt niet waarmaken wat u klanten heeft beloofd. Wanneer een medewerker langdurig ziek is, lopen de kosten op.

ArboVisser heeft weet van wat een ondernemer doormaakt bij ziekte in zijn bedrijf. Daarom werken we hard aan een optimaal gezond en vitaal team van medewerkers die gaan voor uw bedrijf. U krijgt bij ons geen vage beloften maar een concreet herstelplan. En we zijn ook duidelijk als we u negatief nieuws moeten melden. Ze werken we mee aan een gezond resultaat voor uw bedrijf!

Inschrijven nieuwsbrief

Wanneer je je abonneert stem je ermee in dat ArboVisser jouw gegevens verwerkt. Dat doen we alleen voor het versturen van onze digitale nieuwsbrief. Lees onze Privacy Policy.

ArboVisser

Kabelweg 22, 1014 BB Amsterdam
(uitsluitend op afspraak)
Postbus 362, 1180 AJ Amstelveen

Direct contact

06 229 30 248

evert [at] arbovisser.nl